Docenten

Marc Bies

Marc Bies danst sinds 1995 de Argentijnse Tango. Als zijn belangrijkste leermeesters wil hij noemen: Eric Jorissen,Claartje Bossevain, Rob en Inez, Marianne en Herve, Birkit en Muzaffer, Julio en Corrina, Ruth en Andreas, Komala, Mariano Galeano. Samen met Gabi Brack, deed hij in de zomer van 2003 zij wens om in z’n geboortestad Helmond de Argentijnse tango te introduceren in vervulling gaan. Toen hij het gloednieuwe Annatheater zag, kwam het tangobloed in een stroomversnelling. Tangoschool Tango Ahora was spoedig een feit. Doordat in relatief korte tijd veel mensen uit Helmond en wijde omgeving enthousiast geworden zijn, was een extra docente nodig. Sinds september 2004 geeft Marc daarom ook lessen met Jacqueline Hoeks.

Als belangrijkste taak van zijn docent zijn ziet hij de mensen te inspireren in het bewogen bewegen op muziek.” De techniek is belangrijk, doch is het slechts een hulpmiddel op de zoektocht van een tanguero (ra) naar het ware.”

Jacqueline Hoeks

Verhalen over passie en hele nachten doordansen, lokten Jacqueline naar de Tango. Ze begon te dansen in 1994, aanvankelijk te Eindhoven bij Anna en Arjan. Vervolgens nam ze lessen bij Marianne en Herv é te Tilburg. Daarna volgden ze lessen bij Birkit en Muzaffer te Eindhoven. Verder nam ze deel aan diverse week- en weekendworkshops bij verschillende docenten.

Sinds september 2004 geeft ze les bij Tango Ahora te Helmond. Bevlogenheid en enthousiasme zijn daarbij haar kenmerken.